Poseta paraćinske delegacije Grčkoj

U periodu od 28. avgusta do 1. septembra, delegacija paraćinske opštine boravila je u Grčkoj, u studijskoj poseti gradu Katerini, odnosno opštini Paralija.

Ova studijska poseta paraćinske delegacije, koju su činili radnici opštinske uprave, prosvetni, zdravstveni i radnici Predškolske ustanove „Bambi“, učenici i profesori srednjih škola, penzioneri, sportisti, predstavnici kulturno umetničkih društava i odbornici, realizovana je kao deo projekta „Razmena iskustava Peer to Peer, u oblasti prosvete, zdravstva, lokalne administracije i lokalne samouprave“, u saradnji sa gradovima i opštinama Pomoravskog okruga, preko Regionalne agencije za razvoj Šumadije i Pomoravlja i paraćinskog Doma omladine.

Za predstavnike iz Paraćina su tokom boravka u Grčkoj organizovane posete tamošnjim školama, zdravstvenim ustanovama, gradskoj upravi u gradu Katerini, prijem u konzulatu Republike Srbije u Solunu, kao i zajednički sastanak u Grčko-srpskoj privrednoj komori, gde je, između ostalog, dogovoreno da delegacija iz Paraćina bude učesnik Foruma privrede i turizma, u novembru, što je prilika za razmenu iskustava u oblasti privrede i uspostavljanje privrednih veza i eventualni dolazak grčkih investitora u Paraćin.

 

Izvor: paracin.rs