Vasilisa Milojković, dobitnica Svetosavske nagrade Ministarstva prosvete i obrazovanja

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović uručila je u Vladi Republike Srbije Svetosavske nagrade za 2023. godinu istaknutim pojedincima i predstavnicima institucija i čestitala im na tom priznanju.
Među nagrađenima je i naša sugrađanka Vasilisa Milojković, učenica 8. razreda, Osnovna škola ,,Vuk Кaradžić“ iz Ćuprije.

U obrazloženju dodeljene nagrade stoji

Vasilisa Milojković, učenica 8. razreda, Osnovna škola ,,Vuk Кaradžić“,  Ćuprija
Za svestranost i osvojene nagrade iz oblasti prirodnih, društvenih nauka i umetnosti.
Vasilisa se, osim visokih postignuća u oblasti istorije, tehnike i tehnologije, književnosti, ističe i brojnim talentima i interesovanjima. Pohađa i Muzičku školu ,,Dušan Skovran“.
Dobitnica je državnih nagrada: prve nagrade na takmičenju iz tehnike i tehnologije; treće nagrade na takmičenju Кnjiževna olimpijada; prve nagrade na takmičenju iz istorije; treće nagrade na takmičenju iz geografije. Učestvovala je na više od 20 opštinskih i okružnih takmičenja iz različitih oblasti i dobitnica je brojnih priznanja na različitim literarnim konkursima. Pohađala je programe IS Petnica i Dečije književne kolonije. Piše pesme i stvara svoje prve romane. Učesnica je mnogih vannastavnih aktivnosti koje realizuje lokalna zajednica, različite organizacije i savezi. U slobodno vreme bavi se plivanjem, glumom i jahanjem. Pokazuje empatiju prema drugima.